Dagens frukost:
x Bananglass med hallon- och chokladsmak toppat med kokoschips och mandelsmör
Bananglass med hallon- och chokladsmak (1 stor portion, 2 mindre portioner)
2 mogna/övermogna bananer
2 dl frysta hallon
3 msk kakao
1/2-1 dl kvarg eller turkisk yoghurt (kan uteslutas om man vill ha veganskt/raw)
1/2 tsk vaniljpulver (kan uteslutas)
1. Skala och skiva bananerna och lägg i en plastpåse i frysen kvällen innan. (ett tips är att ha som vana att alltid skiva och lägga bananer i frysen som håller på att bli för bruna, så att man alltid har när man får glassug).
2. Ta ut banan, och låt ligga framme i ca 5-10 min så att den smälter lite.
3. Mixa frysta bananskivor, frysta hallon, kakao, kvarg och vaniljpulver till en krämig glass i en matberedare eller i en stark mixer.
4. Ät direkt och verkligen njuuuuuut!!!
Åh det här var verkligen en av de godaste frukostarna jag ätit på länge. Krämigt, gott och alldeles underbart. Passar perfekt som mellanmål och nyttig efterrätt också. Grunden är bara fryst banan, och sen kan man ju variera det på en massa sätt, med olika frysta bär/frukt, kryddor, nötsmör, kvarg eller kokosmjölk....