Till lunch idag gjorde jag en underbart god och krämig sås (även om den inte ser så rolig ut på bild). Jag blandade ihop den med squashtagliatelle och stekt kyckling. Finemangens blev det! Kycklingen kan bytas ut mot lax. Om man vill köra helt veganskt/raw kan man ju ta bort kycklingen helt.
Squashtagliatelle med krämig raw sås och kyckling (1 person)
1 liten kycklingfile
1/2-1 mogen avokado
1 dl färsk basilika (ihoptryckt i dl-måttet)
2-3 msk valnötter
4 soltorkade tomater
1 liten vitlöksklyfta
olivolja och/eller vatten
salt o peppar
1/2 squash
1. Skär kyckling i mindre bitar. Bryn i en stekpanna.
2. Mixa ihop avokado, basilika, valnötter, soltorkade tomater och vitlök med en stav mixer till en krämig röra. Spä ut med en skvätt olja/vatten. Smaka av med salt och peppar.
3. Gör tagliatelle av en squash med en grönsakssvarv, eller om man som jag inte har en en sådan; gör tagliatelle genom att skala långa squashbitar med en potatisskalare.
4. Blanda halva såsen med squashtagliatellen.
5. Lägg upp squashtagliatellen på tallriken och toppa med resten av såsen och stekt kyckling.
6. Ät och njut!
Detta fick bli en sen lunch för mig. Idag har jag haft typ "återhämtningsdag", jag har bara gått en timme i skolan mitt på dagen. Så jag sov ut till 8, tog en kombinerad joggtur/promenad/lite kroppsövningar sväng ute i en grön och fin park, åt lyxig frukost, pluggade, långdusch, gick i skolan, lagade lunchen ovan, pluggade någon timme och nu sitter jag här. Kvällens planer är mer plugg, slapp och kanske kolla lite på Eurovision. Skön dag, välbehövligt för de tre senaste dagarna har varit ganska intensiva, och morgondagen kommer bli lång. Angående den här stress/utmattningshändelsen som hände för några veckor sedan, så mår jag bättre nu. Jag har lärt mig en massa saker om mig själv, men jag har säkert en massa nytt att lära. Jag försöker leva mer i nuet och lyssna på kroppen. Ska kanske skriva mer om det utförligt i ett eget inlägg, vi får se...
Önskar er alla en trevlig kväll :D