Rödbets- och squashpannkakor med fetaost toppat riven morot, mandelärtpesto och oliver
Till lunch idag experimenterade jag fram en ny sorts matigare pannkakor. Blev supergott!! Jag gjorde två tjockare pannkakor av smeten. Men det passar säkert att göra mindre biffar av smeten också, och ha som tillbehör till annan mat, då räcker det nog till 2-4 personer.
Rödbets- och squashpannkakor med fetaost (1 person, eller för 2-4 personer som tillbehör)
1 rödbeta (drygt 1 dl riven)
1/4 squash (drygt 1 dl riven)
2 ägg
ca 1/2 dl äggvita (typ 1-2 st, eller 1 helt ägg till)
30-50 g fetaost
1/2 msk fiberhusk
salt o peppar
1. Skala rödbetan. Grovriv den och squashbiten sedan.
2. Vispa ihop med en gaffel ägg och äggvita i en skål. Rör i riven rödbeta, riven squash och fiberhusk.
3. Smula i fetaosten. Smaka av med salt och peppar.
4. Stek två tjockare pannkakor av smeten (fiberhusket gör att de håller samman trots att de är tjocka)!
En finemangens lunch helt enkelt. Idag har jag varit och testat på yoga på "riktigt" för första gången. Det var i en sån där liten och personlig studio, så himla skönt! Haha har blivit lite yogafrälst, vem vet kanske jag blir en sådan där "yogis" nu ;) Nu blir det iallafall plugg resten av dagen, bara dryga två veckor kvar nu med mycket skolarbete, och sedan yttligare en vecka tills det blir sommarlov :D