Dagens lunch:
x Tonfiskbiffar med crunchig majs
x Bladspenat
x Morotsbitar
x En champinjon
x Röd pesto
Idag åt jag lunch hemma, så då fick det bli något snabbt och enkelt. Tonfiskbiffar blev det, och idag hade jag majs i vilket gjorde de crunchiga och gav god smak.
Tonfiskbiffar med crunchig majs (1 person)
100 g tonfisk på burk (avrunnen vikt)
1 ägg
1/2 dl majs på burk
1 msk tomatpure
örtkrydda eller någon annan krydda du tycker om
salt o peppar
1. Bara att blanda ihop alla ingredienserna. Smaka av med kryddorna.
2. Sätt på en stekpanna med olja. När den är varm klicka ut biffar av smeten i pannan och tryck ut till biffar, ca 4-6 st. Desto fler du gör av smeten, desto bättre håller de ihop när du ska vända på dem.
3. Stek så att de får fin yta på båda sidorna!
Några andra varianter av tonfiskbiffar jag gjort tidigare om ni har missat de:
Tomat/basilika/timjan (favoriten), Spiskummin/sesamfrön, Curry, Fetaost/citron, Tandoori, Heta tonfisk/kikärt/potatis med tomatsås
Jag har skrivit om Urtekrams gröna pesto förut, men igår köpte jag hem deras röda variant. Supergod, precis som den gröna. Ekologisk och inga konstiga tillsatser, perfekt om man inte orkar/hinner göra egen pesto. Så den tipsar jag om, finns på Coop!