Till mellis idag experimenterade jag med mitt mesquitepulver. Blev en liten minimicrokaka som jag toppade med frysta hallon. Gott, och bra mellanmål:
Mesquitekaka i micro med hallon (1 person)
1 dl äggvita
1 msk mesquite
2 tsk kokosmjöl
2 tsk havregrynsmjöl eller annat mjöl
1/2-3/4 mosad banan
1 krm kanel
lite av valfri sötning; honung/agave/kokossocker/stevia
en näve hallon
1. Blanda ihop äggvita, mesquite, kokosmjöl, havregrynsmjöl, mosad banan och kanel i en liten skål.
2. Smaka av med lite sötning.
3. Sätt in i micron på högsta effekt i ca 2 min, eller tills den har stelnat.
4. Toppa med en rejäl näve hallon (jag hade ännu mer på efter att bilderna hade tagits), mesquite och hallon är nämligen en underbar kombination!
Undrar ni vad mesquite eller kokosmjöl är? Läs min superfoodguide HÄR!!
Jag upptäckte precis att bloggen fyller 2 år (tänk vad tiden går) om exakt en vecka. Det vore ju kul att fira/uppmärksamma det med något. Har ni någon rolig idé? Eller ska jag låta er rösta fram bloggens topp-10 bästa recept? Eller ska kanske istället jag ta fram de recept som jag tycker mest om i arkivet? Eller något annat? Ni får jättegärna kommentera vad ni tycker.
Önskar er en trevlig kväll!!!