Att göra sin egen goda och nyttiga choklad är inte alls svårt. Jag förstår inte varför jag gör det oftare, det behövs bara 3 ingredienser som jag i stort sett alltid har hemma och sedan kan man smaksätta med vad som finns hemma. Hursomhelst förra helgen gjorde jag en variant hemmagjord choklad med jordnötssmör och hallon. Gott?!? Supergott!!
Hemmagjord choklad med jordnötssmör och hallon (2 choklad"kakor")
3/4 dl kokosolja
3/4 dl kakao
1-3 msk sötning (honung/agave/stevia/vanligt socker/kokossocker)
1 dl hallon
1/2 dl jordnötssmör
1. Smält kokosoljan i ett vattenbad. Rör i kakao och smaka av med sötning.
2. Rör i hallon och jordnötssmör. Och låt det "smälta ner" i smeten.
3. Klipp lagom stora bitar bakplåtspapper och lägg i 2 plastlådor. Häll i chokladsmeten.
4. Sätt in i frysen i några timmar tills chokladen har stelnat.
5. Bryt i mindre bitar. Ät och förvara det som du inte äter i frysen!!!
Grunden är alltså lika mycket kokosolja som kakao och lite sötning efter smak i det, sedan kan man smaksätta hur man vill (eller inte smaksätta alls). Tidigare har jag gjort en hemmagjord choklad med cashewnötter, gojibär och havsalt och hemmagjorda chokladpraliner med jordnötssmör/bananfyllning.
Perfekt till fredagsmyset! Och med det önskar jag er en trevlig fredagskväll :D