Idag har jag varit på en trevlig picnic som en kompis anordnade med en massa roliga människor i ett somrigt Stockholm. Jag beslöt mig för att baka gottisbollar och ta med. För enkelhetens skull tänkte jag göra ett favoritrecept i repris, nämligen choklad/kaffebollar. Men sen när jag väl kom igång var det som vanligt mycket roligare att exprimentera fram något nytt. Resultatet blev en sats lime/kokos/aprikosbollar och en sats choklad/mandel/hallonbollar. Båda varianterna blev supergoda (enligt mig, de på picnicen och mina föräldrar som fick smaka)! Här kommer först receptet på de fräscha lime/kokos/aprikosbollarna:
Raw lime/kokos/aprikos bollar (ca 18 st)
1 1/2 dl cashewnötter
22 små torkade aprikoser (ca 20 st normal stora, ca 125 g)
1 dl kokosflingor
skalet+saften av 1 lime
2-3 tsk kanel
kokosflingor att rulla i
1. Mixa samman cashewnötter, aprikoser och kokosflingor i en matberedare tills det blir en krämig smet.
2. Smaksätt/mixa med limeskal, limesaft och kanel. Smaka av.
3. Forma smeten till bollar och rulla sedan bollarna i kokosflingor.
4. Förvaras bäst i kylskåp!
Receptet på choklad/mandel/hallon bollarna kommer upp på bloggen nästa vecka! :D