Sofies Wellness

Recept: Mini persikakaka till frukost

Av Sofie - 2013-05-31 08:49


 


Dagens frukost:

x Mini persikakaka toppat med en röra på keso, turkisk yoghurt och jordnötssmör samt gojibär och torkade äpplebitar


Idag gjorde jag en ny variant minimicrokaka till frukost. Gott som vanligt:


Mini persikakaka (1 person)


1/2 banan

1 stor persika (eller 2 mindre)

1/2 dl fiberhavregryn/havregryn

1 msk kokosmjöl (eller mer havregryn)

1/2 tsk vaniljpulver

1/2 tsk bakpulver

1 ägg

valfri topping


1. Mosa bananen. Finhacka persikan och mosa tillsammans med bananen med hjälp av en gaffel. Blanda ihop mosad banan, mosad persika, havregryn, kokosmjöl, vaniljpulver, bakpulver och ägg i en djup microsäker skål.

2. Micra på högsta effekt i ca 3 min i micron eller tills kakan har stelnat.

3. Lägg upp kakan på ett fat.

4. Toppa med vad du vill, jag hade som sagt keso, turkisk yoghurt och jordnötssmör, äpplebitar och gojibär!


Här är några andra tidigare minikakor som man snabbt och enkelt gör i micron (en del är gjorda för frukost och en del mellis):

Mini äpplekaka med kanel, Mini morotskaka, Mini chokladkaka, Mini kanelkaka, Mini äpplekaka med pepparkakskrydda, Mini citron/morot/kanel/kokoskaka, Mini blåbärskaka med saffranssås, Mini päronkaka med kakao/nötsmörslager och Mini jordnötskaka med hallon


 


 
 
pilla

pilla

31 maj 2013 09:44

Smarrigt det ser ut!

http://pernillabredolt.com

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards