Dagens frukost:
x Mini persikakaka toppat med en röra på keso, turkisk yoghurt och jordnötssmör samt gojibär och torkade äpplebitar
Idag gjorde jag en ny variant minimicrokaka till frukost. Gott som vanligt:
Mini persikakaka (1 person)
1/2 banan
1 stor persika (eller 2 mindre)
1/2 dl fiberhavregryn/havregryn
1 msk kokosmjöl (eller mer havregryn)
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
valfri topping
1. Mosa bananen. Finhacka persikan och mosa tillsammans med bananen med hjälp av en gaffel. Blanda ihop mosad banan, mosad persika, havregryn, kokosmjöl, vaniljpulver, bakpulver och ägg i en djup microsäker skål.
2. Micra på högsta effekt i ca 3 min i micron eller tills kakan har stelnat.
3. Lägg upp kakan på ett fat.
4. Toppa med vad du vill, jag hade som sagt keso, turkisk yoghurt och jordnötssmör, äpplebitar och gojibär!
Här är några andra tidigare minikakor som man snabbt och enkelt gör i micron (en del är gjorda för frukost och en del mellis):
Mini äpplekaka med kanel, Mini morotskaka, Mini chokladkaka, Mini kanelkaka, Mini äpplekaka med pepparkakskrydda, Mini citron/morot/kanel/kokoskaka, Mini blåbärskaka med saffranssås, Mini päronkaka med kakao/nötsmörslager och Mini jordnötskaka med hallon