Sofies Wellness

Recept: Nyttig pizza på blomkålsbotten

Av Sofie - 2013-06-05 11:26


 


Recept på blomkålspizza har jag sett lite här och var på mat- och hälsobloggar det senaste året. Men jag har inte själv testat förrän igår. Resultatet blev en så himla god och smakrik pizza, samtidigt som den var nyttig och inte "jäste i magen" som vanlig pizza brukar. Detta måste ni helt enkelt testa, jag kommer iallafall göra det fler gånger. Tveksam på blomkål i pizza? Jag själv tycker inte särskilt mycket om blomkål smakmässigt som grönsak, men jag tyckte detta var jättegott, så ni behöver inte vara rädda för blomkålen ;) Dock en negativ sak, jag var tvungen att skära i pizzan i små bitar du den inte höll jättebra ihop. Det var inget jättestort problem sålänge jag la upp bitarna på tallriken försiktigt. Men nästa gång har jag nog i ett extra ägg eller fiberhusk för att det ska hålla ihop bättre. Men nu kommer receptet:


Nyttig pizza på blomkålsbotten (1 pizza, 1-2 personer)


1/2 blomkålshuvud

1 ägg

50 g fetaost

salt o peppar


2 dl krossade tomater

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk torkad oregano


Valfri topping, men jag hade: Skinka, champinjoner, majs, oliver och fetaost


1. Mixa blomkål, ägg och fetaost till en smet. Krydda med salt och peppar.

2. Bre över blomkålssmeten till en platt rund cirkel på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.

3. Blanda krossade tomater, vitlök och oregano. Bre över den färdiggräddade pizzan.

4. Toppa med valfri fyllning.

5. Sätt in i ugnen igen i ca 5-10 min!


  Innan ugnen


Steg för steg:

     


Trevlig onsdag! :D

 
 
Veronica

Veronica

6 juni 2013 09:59

Det är verkligen supergott med blomkålspizza!

Testa det här receptet, pizzan blir seg och faller inte sönder! Kokningen och att man pressar ur all vätska sen är det som gör det. http://matforendam.blogspot.se/2012/09/pizza-pa-blomkalsbotten.html
Man kan ta vilken ost som helst i botten t ex: chevre eller mozzarella.

http://matforendam.blogspot.se

Sofie

6 juni 2013 10:01

Ja tack för tipset :)

 
Ingen bild

Jacqueline

6 juni 2013 19:44

Hej Sofie!
Tänkte bara fråga ifall man kan använda någon annan grönsak/rotsak till bottnen, typ broccoli, rödbeta, morot? :)

Sofie

7 juni 2013 10:24

Jag vet inte riktigt för jag inte själv testat. Jag tvekar men samtidigt; varför inte pröva? Rödbetspizza låter jättespännande, det kanske jag ska försöka mig på...

 
Ingen bild

Emilia

18 juni 2013 21:34

Hej jag undrar om man ska koka blommkålen innan man mixar den?:) tack för en grym blogg!

Sofie

30 juni 2013 21:18

Tack själv för att du läser :)
Jag gjorde inte det men jag har läst på bloggar med liknande recept att de har gjort det!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards