Recept på blomkålspizza har jag sett lite här och var på mat- och hälsobloggar det senaste året. Men jag har inte själv testat förrän igår. Resultatet blev en så himla god och smakrik pizza, samtidigt som den var nyttig och inte "jäste i magen" som vanlig pizza brukar. Detta måste ni helt enkelt testa, jag kommer iallafall göra det fler gånger. Tveksam på blomkål i pizza? Jag själv tycker inte särskilt mycket om blomkål smakmässigt som grönsak, men jag tyckte detta var jättegott, så ni behöver inte vara rädda för blomkålen ;) Dock en negativ sak, jag var tvungen att skära i pizzan i små bitar du den inte höll jättebra ihop. Det var inget jättestort problem sålänge jag la upp bitarna på tallriken försiktigt. Men nästa gång har jag nog i ett extra ägg eller fiberhusk för att det ska hålla ihop bättre. Men nu kommer receptet:
Nyttig pizza på blomkålsbotten (1 pizza, 1-2 personer)
1/2 blomkålshuvud
1 ägg
50 g fetaost
salt o peppar
2 dl krossade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
Valfri topping, men jag hade: Skinka, champinjoner, majs, oliver och fetaost
1. Mixa blomkål, ägg och fetaost till en smet. Krydda med salt och peppar.
2. Bre över blomkålssmeten till en platt rund cirkel på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.
3. Blanda krossade tomater, vitlök och oregano. Bre över den färdiggräddade pizzan.
4. Toppa med valfri fyllning.
5. Sätt in i ugnen igen i ca 5-10 min!
Steg för steg:
Trevlig onsdag! :D