Bananpannkakor (2 ägg+1 banan) har länge varit en favorit då pannkakorna är supergoda, nyttiga och enkla/snabba att göra. Till lunch igår använde jag mitt gamla favoritrecept men tillsatte kokosmjöl i smeten för kokossmak. Blev supergott det med! Till det gjorde jag en ny variant sås som topping på blåbär, limesaft och kvarg. Även den blev gudomligt god, och den fungerar ju till alla sorters pannkakor.
Kokosbananpannakor med blåbär/limesås (1 person)
1 stor mogen mosad banan
2 ägg
1 msk kokosmjöl
En näve blåbär
En rejäl klick kvarg (eller yoghurt)
Saften ur 1/2 lime
1. Blanda/vispa ihop med en gaffel banan, ägg och kokosmjöl till en jämn smet.
2. Stek till 3 mindre pannkakor i en stekpanna/pannkakslagg.
3. Rör i ihop blåbär, kvarg och limesaft. Smaka av.
4. Toppa pannkakorna med blåbär/limesåsen. Jag toppade mina även mina med frusen mango och jordnötssmör!!
Passar lika bra som lunch som till frukost som till middag. Även mellanmål, men då kanske en halv sats, men det beror förstås på hur aktiv man är :D