Sommaren är glassens årstid. Självklart tycker jag att man ska njuta av glass under sommaren, men här bjuder jag på några nyttigare glassalternativ:
Bananglass med hallon- och chokladsmak
Jordgubb/limeglass (ska vara mer frusen än på bilden)
Superenkel bärglass (bilden var för ful för alla lägga upp den haha): Mixa en burk kvarg (250 g) med en förpackning frusna bär (225 g) av valfri sort!! Frys i ett par timmar.
Generellt kan man göra nyttig glass genom att mixa kvarg med bär eller frusen frukt. För lite fluffigare glass kan man även ha i en vispad äggvita i smeten. Om man inte vill ha kvarg kan man ta en skvätt kokosmjölk istället. Frusen banan är annars en grym bas, man behöver varken kvarg eller kokosmjölk till det. Sedan är det bara att smaksätta hejvilt om man vill det med t.ex kakao, jordnötssmör, bär, vaniljpulver, lakritspulver, kaffepulver, citrussaft, kardemumma, kanel, ingefära, mörk choklad... Om man enbart använder frysta bär/frukt i sin glass blir det glassig konsistens på direkten. Men om man har mer rinnigare saker i får man frysa in den en stund i en burk och gå och röra då och då för bra konsistens (om man inte har glassmaskin).
Era bästa hemmagjorda glasskombinationer?