Idag lagade jag en god köttfärssås till middag. Som vanligt hade jag inte bara färs och krossade tomater i utan smaksatte/fyllde ut med grönsaker, svamp, kryddor och soja.
Sofies goda köttfärssås (ca 6 personer)
1 morot
1 dm squash
5 champinjoner
500 g nötfärs
1 förpackning krossade tomater (ca 500 g)
5-6 soltorkade tomater
1 msk torkad timjan
2 tsk torkad basilika
1/2 dl soja
2-3 tsk sambal oelek
salt o peppar
1. Skala moroten. Riv både morot och squash. Skiva champinjonerna.
2. Fräs morot, squash och champinjoner i några minuter i en större stekpanna. Lägg fräset på en tallrik åt sidan.
3. Bryn färsen i samma stekpanna.
4. Häll i grönsaksfräset och krossade tomater. Låt puttra upp.
5. Lägg soltorkade tomater på ett hushållspapper som suger upp den överflödiga oljan, skär sedan i mindre bitar. Smaksätt sedan köttfärssåsen med soltorkade tomater, timjan, basilika, soja och sambal oelek. Låt puttra ihop sig i ca 5-10 min.
6. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
7. Servera med en sallad och bulgur/pasta/ris/quinoa/liknande!!