Idag till lunch kastade jag in några laxbitar i ugnen, tog fram färdigkokt överbliven bulgur ur kylskåpet och pappa gjorde sallad och skar avokado. För att piffa upp rätten lite gjorde jag en snabb tomatsås på bara några få ingredienser. Alltihop superenkelt men supergott, precis som man vill ha det på sommaren. Självklart kan man servera tomatsåsen till en bit kyckling, vit fisk, halloumi, linser eller någon form av pasta också.
Superenkel tomatsås med oliver och vitlök (4 personer)
1 stor vitlöksklyfta
5 dl krossade tomater
20-25 st gröna oliver (med röd paprikafyllning i)
salt o peppar
1. Pressa vitlöken och fräs i en skvätt olivolja i en kastrull i ett par minuter.
2. Häll i krossade tomater. Låt det puttra upp.
3. Skär oliverna på mitten. Lägg i oliverna i tomatsåsen.
4. Låt allt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar! Servera med vad du vill.
Har ni några andra tips på vad man kan ha i tomatsås? Något bra recept att dela med er av? Kommentera gärna!