Väl hemma efter jobbet idag ville jag göra något enkelt till middag med det som vi hade hemma. Jag fann en liten fiskfilé och en sötpotatis och experimenterade med det. Jag gjorde en enkel sås som ser läskigt svart ut men den var god. Till detta skivade jag tunna skivor av sötpotatis som jag kastade ner i formen med fisken. Eftersom sötpotatisskivorna inte var inne lika länge som när jag gör ugnsrostad sötpotatis blev de mer krispiga och inte lika söta. Det var gott så det kommer jag att göra igen. Men det är viktigt att skiva de tunt och ringla gärna lite av såsen över sötpotatisen. Här kommer receptet:
Fisk med soja/tomat/sesamtäcke och ugnsrostade sötpotatisskivor (1 person)
1 något tinad torskfilé
2-3 tsk soja
1 tsk tomatpure
1 tsk sesamfrön
ev. en skvätt vatten om man vill ha såsen/täcket lite rinnigare
1 sötpotatis
olivolja
salt o peppar
1. Lägg fisken i en form. Blanda ihop soja, tomatpure, sesamfrön och ev. en skvätt vatten. Häll såsen över fisken.
2. Skrubba sötpotatisen och skär bort ev. dåliga bitar (men spara så mycket av skalet som möjligt). Skiva i millimeter tunna skivor.
3. Lägg sötpotatisskivorna i formen. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
4. Sätt in allt i ugnen på 200 grader i ca 20 min!