Så har en ännu en dag passerat. Min dag har kort och gott bestått av träning, jobb, ärenden på stan och på kvällen lagade pappa och jag en jättegod middag tillsammans (recept kommer senare). Mellan träning och jobb var jag tvungen att fylla på energidepåerna så jag gjorde ett av mina favoritrecept; bananpannkakor. Till detta serverade jag kesokvarg, frusen mango, gojibär och en ny underbart god sås på hasselnötssmör, kakao, kokos och vanilj. Behöver jag skriva att det var supergott? Här kommer recept på superenkla, supergoda och supernyttiga bananpannkakor för er som missat det receptet samt recept på den nutellaliknande hasselnötssåsen jag hade till:
Bananpannkakor med hasselnöt/chokladsås (1 person)
1 stor mogen mosad banan
2 ägg
1 msk hasselnötssmör
1-1 1/2 tsk kakao
1/2 msk vatten
1 msk kokosmjölk (eller mer vatten)
1 krm vaniljpulver
1. Vispa snabbt ihop mosad banan och ägg med en gaffel.
2. Stek 3 st mindre pannkakor av bananpannkakssmeten.
3. Rör ihop hasselnötssmör, kakao, vatten, kokosmjölk och vaniljpulver. Smaka av.
4. Servera bananpannkakorna med hasselnöt/chokladsåsen och förslagsvis kesokvarg och frukt/bär.
Detta passar lika bra som lunch som frukost, middag och mellanmål. Bananpannkakor klarar sig precis som de är några timmar utan kylskåp och är därför att bra mellanmål om man inte har tillgång till kylskåp (obs nu på sommaren med värmen får man hålla ett extra öga på att de inte blir dåliga).