Idag gjorde jag en helt underbar frukost. Det var chocolate chip mugcake med en touch av kaffe samt hallonfluff, mullbär och kakaonibs på toppen. Receptet är taget från Emma, men jag ändrade lite mått och tillsatte lite kaffe i smeten. Testa testa testa!
Chocolate Chip Mugcake med en touch av kaffe samt hallonfluff (1 person)
3 msk fiberhavregryn/havregryn
1 msk kokosflingor
1 msk kokosmjöl
1 msk kakao
2 tsk kakaonibs
1 krm vaniljpulver
1 krm bakpulver
1 krm kaffepulver (svag smak så till sätt mer för mer kaffesmak, kan uteslutas)
2-3 tsk jordnötssmör
2 msk kokosmjölk
1 mosad banan
2 äggvitor
1 äggvita
1 dl kvarg
1 1/2 dl hallon
lite vaniljpulver
1. Blanda ihop gryn, kokosflingor, kokosmjöl, kakao, kakaonibs, vaniljpulver, bakpulver, kaffepulver, jordnötssmör, kokosmjölk, mosad banan och äggvitor.
2. Lägg smeten i en mindre microsäker skål. Micra på högsta effekt i ca 3 min eller tills mugcaken stelnat.
3. Vänd mugcaken upp och ner på en tallrik.
4. Vispa äggvitan till ett fluff. Rör i kvarg, hallon och lite vaniljpulver.
5. Toppa mugcaken med hallonfluffet och ev. något annat!! Ät och verkligen njut.