Jag älskar att piffa upp min quinoa/bulgur/couscous/matvete/liknande med grönsaker och kryddor. Idag blev det en variant quinoa med krossade tomater, morötter och squash. Till detta fisk och en krämig sås på avokado, fetaost, turkisk yoghurt, citron och svartpeppar. Behöver jag säga att det var gott? Quinoan och såsen passar bra ihop, men man kan självklart bara ha tomat/grönsaksquinoan och inte såsen till och tvärtom.
Tomat/grönsaksquinoa med fisk och avokado/fetasås (4 personer)
4 valfri sort frysta fiskfiléer
salt o peppar
olivolja
1 1/2 dl quinoa
2 dl vatten
2 dl krossade tomater
1/2 buljongtärning (jag använde en tomat/örtvariant från England men en grönsaksbuljong/lantbuljong fungerar nog lika bra)
1 1/2 dl grovriven morot
1 1/2 dl squash
salt o peppar
1 avokado
100 g smulad fetaost
1-2 dl turkisk yoghurt
2 tsk citronsaft
svartpeppar
1. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Krydda med salt o peppar och ringla över en skvätt olivolja. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 min eller tills de är genombakade.
2. Skölj quinoan med kranvatten. Koka upp quinoa, vatten, krossade tomater och buljong. Låt puttra ihop sig under lock i ca 15 min. Låt även riven morot och squash få koka med de sista 5 minuterna. Krydda något med salt och peppar.
3. Mosa innehållet i avokadon och blanda med fetaost, turkisk yoghurt, citronsaft och svartpeppar. Smaka av!
Idag har det varit en lååång dag men en väldigt rolig sådan. Spontant bestämde jag mig för att hänga med kusinerna till Sandhamn för en heldagsutflykt. Vi har åkt båt i vackra skärgården och sen legat på stranden där det var ännu vackrare. Jag har verkligen njutit! Solen sken och det var vindstilla. Dock var det kallt i det turkosa vattnet men vi badade ändå. Det här är en dag som jag kommer att tänka tillbaka på när vintern är som kallast och mörkast!!