För länge sedan gjorde jag en jättegod frukostwrap med apelsin/kakaofyllning. Frukostwrapen är ett grymt grundrecept som jag bara glömt bort, men idag tog jag fram det och gjorde en ny variant. Blev supergott!!
Frukostwrappannkaka med ingefära/morotsmak och apelsin/bärsås (1 person)
Wrapen:
3/4 dl fiberhavregryn (eller andra gryn)
2 krm bakpulver
1 msk vatten
1/2 dl finriven morot
2 krm torkad ingefära
1/2 mosad banan
1 ägg
en skvätt naturell olja (som kokosolja eller rapsolja)
Fyllningen:
1 dl kvarg (eller turkisk yoghurt)
1 dl hallon
1/2 dl blåbär (eller mer hallon)
2 msk apelsinsaft
1. Blanda ihop gryn, bakpulver, vatten, morot, ingefära, banan och ägg till wrapen.
2. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. "Smöra" med en skvätt olja.
3. Bre över smeten tunt i en cirkel på det smörade bakplåtspappret. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 5 min.
4. Blanda ihop kvarg, hallon, blåbär och apelsinsaft.
5. När wrapen är klar, ta en stekspade och "dra av" den från bakplåtspappret och lägg sedan på en tallrik. Bre över fyllningen.
6. Ät antingen som den är på bilden ovan med kniv och gaffel eller rulla ihop till en wrap. Jag toppade min med lite kokosflingor och kakaonibs, mums!!