Till lunch här hemma kör vi ofta rester blandat med vad man finner i skåpen. Enkelt och snabbt ska det vara! Mitt ihopplock idag blev en väldigt bra blandning som jag gärna vill dela med mig av. Mängderna nedan är ungefärliga, smaka av med hur mycket DU vill ha av allt om du testar att laga denna smarriga tonfisksallad:
Tonfisksallad med halloumi, bulgur, citron och sesamfrön (1 person)
drygt 1/2 burk tonfisk i vatten
1 dl kokt bulgur (eller liknande kolhydratskälla)
3 skivor stekt halloumi skuren i små bitar
1 stor hackad tomat
1-2 nävar bladspenat
dill (färsk, fryst, torkad = det du har hemma)
citronsaft
sesamfrön
1. Blanda ihop tonfisk, bulgur, halloumi, tomat och bladspenat.
2. Smaka av med dill och citronsaft.
3. Lägg upp på en tallrik och strö över lite sesamfrön. Ät och njut!!