Idag gjorde jag en ny variant frukostmuffins. Dessa blev underbart goda!! Ni måste testa.
Citron/kardemummamuffins med blåbärsgömma (1 person, 3 st)
3/4 dl fiberhavregryn/havregryn
2 tsk kokosmjöl (eller ca 1-2 msk gryn till)
2 tsk kokosflingor
1 krm bakpulver
3 krm kardemumma
1/2 mosad banan
3/4 dl äggvita (ca 2 äggvitor eller 1 ägg)
2 msk citronsaft
1 dl frysta blåbär
1. Blanda ihop gryn, kokosmjöl, kokosflingor, bakpulver och kardemumma. Rör sedan i banan, äggvita och citronsaft. Smaka av.
2. Fördela smeten i 3 st mellanstora muffinsformar.
3. Tina blåbären. Gör ett litet håll i smeten i formarna och fördela blåbären i dem.
4. Micra på högsta effekt i ca 2-3 min tills muffinsarna är stelnat.
5. Ät direkt som de är eller gör som jag och servera med min älskade jordnötskesokvarg (jordnötssmör+keso+kvarg)!!
De är väldigt smakrika och dessutom söta för att inte ha något rent socker i sig så de passar även bra som en nyttigare fika!!! Jag funderar på om jag ska göra en dubbel- eller trippelsats av detta recept någon dag framöver i ugnen för de blev så goda. Perfekt mellanmål att ha med sig nu när vardagen drar igång senare i veckan.