Sofies Wellness

Recept: Fiber- och proteinrikt snabbakat bröd

Av Sofie - 2013-08-22 08:00



 


En morgon för någon vecka sedan hade jag ett extremt sug efter nybakat bröd. Så nybakat bröd fick det bli till frukost! Passande nog hade min moster som då var på besök precis vaknat och vi fick ett trevlig långfrukost tillsammans. Brödet jag gjorde var egentligen ett gammalt recept jag har på nyttigare semlor men jag gjorde om det till ett matbröd utan sötning och kryddor. Resultatet? Supergott bröd fyllt med fibrer och proteiner!


Fiber- och proteinrikt snabbakat bröd (8 st små)


2 dl kvarg

2 ägg

2 tsk bakpulver

1 1/2 dl havregrynsmjöl eller annat mjöl som t.ex grahamsmjöl eller dinkelmjöl

1/2 dl kokosmjöl

3-4 tsk fiberhusk

en nypa salt

ägg till pensling

pumpakärnor


1. Blanda först ihop kvarg och ägg. Rör i en annan skål ihop bakpulver, mjöl, fiberhusk och en nypa salt.

2. Forma till små bröd. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.

3. Pensla med ägg och toppa med pumpakärnor.

4. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.

5. Låt svalna en stund och ät sedan med valfritt pålägg!


  Frukostportionen nummer 1 bestod av påläggen keso+röd pesto, bregott+kalkon+tomat och bregott+ost+tomat!


Detta inlägg denna morgon är tidsinställt. Tidigare har jag ju nästan alltid bloggat om min frukost direkt på morgonen. Men från och med nu när jag börjar skolan igen kommer jag att frukostblogga senare på dagen/kvällen om jag gör någon ny frukost som jag vill dela med mig av. Hoppas att ni har förståelse för det! Efter det som hände i våras vill jag ta bort så många moment som möjligt som lätt skapar stress i min vardag. Att hinna med att blogga på morgonen är ett av dessa.

Med det sagt önskar jag er en trevlig torsdag!!!

 
 
Ingen bild

Amanda

22 augusti 2013 09:20

Kan man byta ut fiberhusk mot någonting annat? Jag har nämligen inte det hemma, men vet inte om det är värt att investera i?

Sofie

22 augusti 2013 20:04

Det är främst fiberhusket som binder ihop brödet så det går nog inte att utesluta. Fiberhusk är ett bra livsmedel men om du bara vill ha bröd skulle jag rekommendera dig att kolla under min kategori bröd och välja ett recept som inte innehåller fiberhusk (de flesta gör inte det).

 
Ingen bild

en nyfiken liten gosse

11 september 2013 01:38

Går fibersnusket att bytas ut mot rågsikt i värsta fall?

Sofie

16 september 2013 10:37

Rågsikt suger och binder inte vätska som fiberhusk, så det går nog tyvärr inte :)

 
Ingen bild

Prissan

19 maj 2014 20:52

Har precis satt in ett gäng i ugnen. Vill bara berömma dig för den här bloggen. Vad jag än söker i matväg tycks jag hamna här. Du är duktig. :-)

Sofie

25 maj 2014 22:00

Tack :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards