En morgon för någon vecka sedan hade jag ett extremt sug efter nybakat bröd. Så nybakat bröd fick det bli till frukost! Passande nog hade min moster som då var på besök precis vaknat och vi fick ett trevlig långfrukost tillsammans. Brödet jag gjorde var egentligen ett gammalt recept jag har på nyttigare semlor men jag gjorde om det till ett matbröd utan sötning och kryddor. Resultatet? Supergott bröd fyllt med fibrer och proteiner!
Fiber- och proteinrikt snabbakat bröd (8 st små)
2 dl kvarg
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl havregrynsmjöl eller annat mjöl som t.ex grahamsmjöl eller dinkelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
3-4 tsk fiberhusk
en nypa salt
ägg till pensling
pumpakärnor
1. Blanda först ihop kvarg och ägg. Rör i en annan skål ihop bakpulver, mjöl, fiberhusk och en nypa salt.
2. Forma till små bröd. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
3. Pensla med ägg och toppa med pumpakärnor.
4. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.
5. Låt svalna en stund och ät sedan med valfritt pålägg!
Frukostportionen nummer 1 bestod av påläggen keso+röd pesto, bregott+kalkon+tomat och bregott+ost+tomat!
Detta inlägg denna morgon är tidsinställt. Tidigare har jag ju nästan alltid bloggat om min frukost direkt på morgonen. Men från och med nu när jag börjar skolan igen kommer jag att frukostblogga senare på dagen/kvällen om jag gör någon ny frukost som jag vill dela med mig av. Hoppas att ni har förståelse för det! Efter det som hände i våras vill jag ta bort så många moment som möjligt som lätt skapar stress i min vardag. Att hinna med att blogga på morgonen är ett av dessa.
Med det sagt önskar jag er en trevlig torsdag!!!