Här kommer ett grymt recept på supergoda- och nyttiga muffins som är perfekta att ha med sig i väskan som mellanmål. De passar även bra som nyttigare fika eller frukost!
Mellanmålmuffins med hallon, kokos, citron och kanel (ca 10 st)
1 dl havregryn
3/4 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk kanel
2 bananer
saften ur 2 citroner
1 ägg
3-4 ägg till eller 2 dl äggvita
1 dl kvarg
2 1/2 dl hallon
1/2 dl hackade valnötter
1. Blanda ihop allt utom hallon och valnötter. Mixa till en jämn smet. Smaka av.
2. Rör försiktigt i hallon och valnötter (gott om hallonen förblir så hela som möjligt i smeten).
3. Fördela smeten i muffinsformar (gärna silikonformar så att inte smeten fastnar).
4. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 25 min.
5. Ta ut och låt svalna. Frys in de muffinsar som du inte tror att du kommer att äta inom de närmsta dygnen!
Ni hittar tidigare recept på mellanmålsmuffins HÄR!!!