Idag experimenterade jag fram något nytt till frukost: Päronbakelse med kokosflingor och kardemumma med vaniljkesokvarg och jordnötssmör. Mums fillibabba! Att baka på morgonen tar lite tid, men jag tycker att det är värt det att få en extragod och bra start på dagen. Och det är i ugnen gör jag annat som duscha, sminka mig, klä på mig etc. Bakelsen nedan passar även bra som en nyttigare fika eller ett mellanmål.
Päronbakelse med kokosflingor och kardemumma (1 person)
3/4-1 dl havregryn
2 krm bakpulver
2 msk kokosflingor
1 tsk kardemumma
1/3-1/2 mosad banan (eller annan sötning som honung/agave/stevia)
3 msk kvarg (eller yoghurt)
1 litet grovrivet päron (eller 1/2 stort)
lite neutral olja (som kokosolja eller rapsolja)
1. Blanda ihop gryn, bakpulver, kokosflingor, kardemumma, banan och kvarg.
2. Sug upp med papper päronets överflödiga vätska.
3. Bre ut halva smeten på ett oljat bakplåtspapper. Lägg över päronrivet. Täck med resten av smeten.
4. Grädda i ugnen på 200 grader i 10-12 min!