Sofies Wellness

Recept: Tomatsås med kokosmjölk, saffran och sambal oelek

Av Sofie - 2013-09-05 21:30


 


Idag lagade jag middagen här hemma. Det blev ugnsbakad lax, quinoa, broccoli med citronolja och sesamfrön, paprika och en ny spännande variant tomatsås. Supergott!


Tomatsås med kokosmjölk, saffran och sambal oelek (4-6 personer)


3 dl krossade tomater

1 1/2 dl kokosmjölk

1/2 dl turkisk yoghurt (för krämighet, kan uteslutas om man vill undvika laktos)

1 tsk sambal oelek

saffran efter smak (ca 1/2 krm, mindre än ett paket)

örtsalt efter smak


1. Låt krossade tomater, kokosmjölk, turkisk yoghurt och sambal oelek puttra upp i en kastrull.

2. Smaka av med saffran och örtsalt. Låt allt puttra ihop i ca 3-5 min.

3. Servera såsen med vad du vill, men fisk är att rekommendera!


Lax i ugn har jag lagat miljoner gånger men jag brukar ofta variera tiden i ugnen och temperaturen i ugnen beroende på hur mycket tid jag har och om laxen är tinad/halvtinad/fryst. Oftast blir det bra men ibland blir laxen lite torr. Men idag blev laxen perfekt ugnslagad. Laxbitarna var helt tinade och jag hade dem inne på 175 grader i 20 min. Från och med nu kommer jag alltid köra på det. Ett tips bara om ni vill ha saftig lax!


 

 
 
Ingen bild

MO

7 september 2013 07:46

Hejsan, läser ofta din blogg.
Ett tips om ni vill ha saftig lax är att köra den 12-15 minuter i 125 grader. Mycket mumsigt!

Sofie

7 september 2013 08:57

Hinner den verkligen bli genombakad då? Jag körde som sagt på 175 grader i 20 min och tyckte det var perfekt :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards