Sofies Wellness

Jordgubb/kardemummagröt

Av Sofie - 2014-02-05 20:45


 


En av de frukostar som jag ofta gör när jag inte riktigt vet vad jag ska göra är den gröten jag gjorde idag till frukost. Den görs på ett kick och är alltid lika god; jordgubb/kardemummagröt.


Jordgubb/kardemummagröt (1 person): Koka upp 1 dl fiberhavregryn/havregryn och 2 1/2 dl vatten precis som vanligt men låt även 4-7 frysta jordgubbar och mald kardemumma efter smak puttra med. Låt puttra tills gröten är krämig och jordgubbarna är tinade. Ev. kan man röra i 1 äggvita efteråt för extra krämighet. Toppa sedan med vad du vill! Jag körde på kesokvarg, rismjölk, cashewnötter och mullbär...


 

 
 
Sally

Sally

5 februari 2014 21:28

Ett litet tips när det kommer till kardemumma. Jag har fyllt en pepparkvarn med hela kardemumma frön som man kan dra några drag över keso, kvarg eller fil och gröt. Om man blandar malen kardemumma med kvarg kan det ibland bli lite strävt men nu är får man nymalen kardemumma med lite mer tugg i ;) såååå gott, jag har det över allt!

http://Www.Skippanudlarna.com

Sofie

6 februari 2014 12:05

Åh vilket bra tips :)

 
jenny

jenny

6 februari 2014 21:47

GUD så roligt att du bloggar igen! Du är verkligen min number one favvoblogg, går in här varje dag och kollar efter recept, kolla gärna in min blogg med massa recept! kram!

http://www.nattstad.se/jennywegr

Sofie

8 februari 2014 14:37

Tack vad kul :) kram

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards