Halvdag i skolan idag så jag åt lunch hemma idag framför vinter-OS (sjukt spännande sprinter). Blev en version av bananpannkakor med kanelsmak och sedan jordgubbs/nötsylt, vaniljsås och blåbär till. Mums! Passar lika bra till lunch som till frukost och middag.
Bananpannkakor med kanel och jordgubbs/nötsylt och vaniljsås (1 person)
1 stor mogen banan
2 ägg
1 tsk kanel
6 tinade jordgubbar
1/2-1 msk valfritt nötsmör (blev jordnötssmör idag men mandelsmör är också supergott)
3/4 dl kvarg (eller turkisk yoghurt)
1/2 dl keso
1 krm vaniljpulver
Agave eller honung efter smak
1. Mosa bananen och vispa lätt tillsammans med äggen. Rör i kanelen.
2. Stek ca 3 medelstora pannkakor av smeten på medelvärme.
3. Mosa jordgubbarna med en gaffel och rör i nötsmör.
4. Rör ihop kvarg, keso, vaniljpulver och agave/honung. Smaka av.
5. Servera pannkakorna med vaniljsåsen och jordgubbs/nötsylten. Jag hade även blåbär och lite kakao strött över.
Ps. Tack förresten för alla fina kommentar jag fick på inlägget "Perfekta och superhälsosamma Sofie!?!" :) Och med tanke på det inlägget jag skrev tidigare idag så ska trötter-Sofie nu vila resten av kvällen. Vi hörs!