Sofies Wellness

Semmeldagen och nyttigare semlor

Av Sofie - 2014-03-01 14:30


 

På tisdag är det kanske som ni vet fettisdagen eller med andra ord semmeldagen. Jag kan tycka att det är lite fånigt att vi har speciella dagar då alla "måste" äta något specifikt. Men samtidigt är det lite kul och jag kan ju bara tänka mig vad bagerier/detaljhandeln tjänar på dagar såsom kanelbullens dag, alla hjärtans dag och som nu semmeldagen. Jag tycker att om man vill ha en riktig semla för att bageri ska man njuta av den utan det minsta dåliga samvete. Men letar man efter ett nyttigare alternativ kan jag tipsa om mina minisemlor med hallonfyllning som jag bakade förra året. De minns jag som supergoda. Annars kan man ju alltid baka mina minisemlor till frukost och äta en "riktig" semla till eftermiddagsfikat.


Vad tänker ni kring semmeldagen och liknande dagar?

 
 
Marja - Baka Sockerfritt

Marja - Baka Sockerfritt

1 mars 2014 14:52

Vilka härliga semlor! Jag brukar inte direkt fira så många av alla dessa "påhittade" dgar, men då et handlar om något bakverk är det kul just då jag har en bakblogg :)

http://bakasockerfritt.se

Sofie

3 mars 2014 15:52

Ja jag har sett att du har lagt upp flera recept på semlor på din blogg som ser jättegoda ut :)

 
Internetblogg

Internetblogg

2 mars 2014 09:41

Det där ser riktigt gott ut! Måste testas! Tack för tipset! :)

http://www.internetblogg.se

 
Ingen bild

Maja

2 mars 2014 11:52

Fettisdagen är nog den jag gillar bäst av alla sådana dagar, älskar semlor! Åt en igår och kanske unnar mig en även på tisdag, mums :) fast din nyttiga version ser också riktigt god ut! Annars brukar jag mest strunta i dagar som alla hjärtans dag, kanelbullens dag osv.

 
Josefine

Josefine

4 mars 2014 15:19

Åhh hade helt glömt bort det här receptet! Prövade första gången förra året men hade inget fiberhusk hemma då så det blev lite mindre lyckat hehe ;) Undrar bara på om det verkligen ska vara en hel matsked fiberhusk i? Brukar inte använda det så ofta men har sett att det bara brukar vara några teskedar i en hel bröddeg så blev lite fundersam. Kul att du börjat blogga igen förresten! :)

http://jossejossanjo.devote.se

Sofie

5 mars 2014 18:03

Jag har bara gjort receptet en gång och då med en msk fiberhusk i vilket fungerade bra. Ev. kan det funka även med mindre husk men det kan jag inte lova eftersom jag inte testat det :D

 
Andrew

Andrew

5 mars 2014 19:55

Häftiga semlor :)

http://www.hyramjukglass.n.nu

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards