En minst sagt färgglad måltid som är helt vegetarisk, supergod och full av näring. Jag har använt mig av mitt egna recept på wrapbröd och fyllt den med en härlig variant av hummus och blandade grönsaker.
Hemmagjord Wrap (1 st, 1 person)
2 äggvitor
2 1/2 msk valfritt mjöl (t.ex. grahamsmjöl, dinkelfullkornsmjöl, havremjöl, mandelmjöl, sojamjöl)
1 krm salt
olivolja
1. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Rör försiktigt i mjöl och salt.
2. Olja ett bakplåtspapper och lägg på en bakplåt. Bre smeten på det oljade bakplåtspappret till en rund cirkel.
3. Grädda i ugnen ca 5-6 min på 200 grader.
4. Fyll med valfri fyllning och ev. vira in i aluminiumfolie så att den går att äta med händerna utan att allt åker ut!
Sedan kan du fylla din wrap med vad som helst. En massa grönsaker, kanske någon proteinkälla (som t.ex lax, linser, tonfisk, kyckling, quorn) och det är gott med någon krämig röra eller sås. Jag körde denna gång med en rödbetshummus:
Rödbetshummus (ordentligt med röra för att fylla 1 wrap)
2 dl kokta kikärtor
ca 150 g skalade färska rödbetor
1/2 dl citronsaft
1 msk tahini
1 tsk torkad timjan
salt o peppar
1. Bara att mixa ihop allt. Smaka av.
2. Bre över wrapsbrödet, lägg på några salladsblad och rulla till en wrap. Är det svårt kan man ju alltid äta wrapbrödet med fyllning med bestick som en pizza!
Rödbetshummusen kan man självklart äta till vad som helst precis som vanlig hummus.
Se tidigare recept med fyllningar till detta wrapbröd här: Kikärtsröra med apelsin och tahini, Avokado/fetaoströra och Vanlig hummus
Ha en fin måndag!