Här kommer ett superenkelt, supergott och supernyttigt recept på fisk som förgyller vilken vardagskväll som helst:
Kokoslax med lime och chili (4 personer)
ca 600 g laxfilé (ev. kan man ha 4 bitar istället men då får man ha dem kortare tid i ugnen)
salt o peppar
150 ml kokosmjölk
1 lime
1 röd färsk chili
1-2 msk kokosflingor
1. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra!
2. Häll över kokosmjölken och saften ur limen.
3. Hacka chilin i mindre bitar. Om man inte vill ha rätten jättehet rekommenderar jag att man inte tar alla "fröna" i chilin utan bara det röda och ca 1/2 av alla "chilifrön".
4. Strössla över chili och kokosflingor på laxen.
5. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 25 min!
Servera med bulgur/ris/potatis/quinoa/liknande, sallad och grönsaker!
Bloggen har legat lite lågt senaste veckan som ni kanske har märkt. Just nu är det mycket så jag väljer att inte ta på mig ännu mera jobb genom att stå en massa i köket och blogga. Trist för jag har en massa idéer på saker som jag vill testa på att baka. Men men, snart är det påsklov och redan nästa vecka ser ut att bli lugnare... Bara så att ni vet!