Sofies Wellness

Asiatisk wok med ägg

Av Sofie - 2014-04-06 13:46


 

På helgerna gillar jag luncher som är enkla och går fort att göra, självklart ska de även vara goda. Idag blev det en "kasta ner allt i en stekpanna"-lunch som blev supersmarrig. Jag måttade inte alls men här kommer receptet med ungefärliga mått på hur jag gjorde:


Asiatisk wok med ägg (1 person): Skär 4 champinjoner i skivor. Skala 1 morot och grovriv den och en ca 7 cm bit squash. Fräs champinjoner, morot och squash i en stekpanna. Smaksätt med med en gnutta sambal oelek (drygt 1 krm), en gnutta torkad ingefära och salt. Häll i någon msk krossade tomater och rikligt med sesamfrön. Stek 2-3 ägg i en annan stekpanna. Servera grönsaksfräset på en bädd av gröna bladgrönsaker, toppa med stekta ägg och ringla över soja. Ät och njut!


 


 
 
Miso

Miso

6 april 2014 15:42

Wok är så gott!

http://miosagoland.blogg.se

 
Sally

Sally

6 april 2014 16:38

Gott! Rekommenderar att prova rene voltaire soja. Såå himla god och mild.

http://Www.skippanudlarna.com

 
Lena

Lena

7 april 2014 12:02

Äter inte du skalet på moroten? Personligen skalar jag aldrig grönsake eller frukt förutom i bakverk.

http://nattstad.se/heavenorhell

Sofie

7 april 2014 20:25

Det beror på vad det är för grönsak, men morötter brukar jag alltid skala :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards