Middagen idag blev ett vegetarisk ihopplock av olika goda ingredienser till en enda gryta. Använde mig av detta gamla favoritrecept som grund men höftade med måtten och bytte ut ingredienser i receptet mot ingredienser som fanns hemma. Tog ett par schalottenlökar istället för en gul lök och det blev hackade tomater, en rejäl klick tomatpure och extra vatten istället för passerade tomater. La till några msk sesamfrön i grytan och kryddade med torkad ingefära. Blev supergott och uppskattades av de som var hemma. Med lite fantasi kan man göra om de flesta recept efter vad som finns hemma. Jag har dessutom svårt för att laga exakt samma sak två gånger, och experimenterar gärna lite med alla recept jag använder vare sig det är mina egna eller andras. I mitt kök är varje måltid en ny smakupplevelse, iallafall på något sätt.
Vare sig ni tänker som mig eller inte, testa detta recept. Följ det exakt, gör det enligt de ändringar jag gjorde ovan eller gör eran egen version av rätten. Men smaka av då och då medan ni lagar. Hur smakar det egentligen och ska det vara mer av något? Smaka verkligen och lär känna dina smaklökar! Att laga mat är en konst men mitt bästa tips är att smaka av och att göra det ofta (utom undantagsvis rått kött) och på så vis bli vän med sina egna smaklökar.
Ett par portioner sådan här gryta och ett ägg med örtsalt till det gör kroppen glad!