Sofies Wellness

Recept: Raw kolabollar

Av Sofie - 2014-08-10 22:06


 

Något jag bjöd på på min födelsedag var kolabollarna ovan som jag gjort ett antal gånger innan och älskar. Receptet kommer ursprungligen från Fanny (så tack så mycket Fanny) men jag har ändrat måtten ganska mycket efter mina smaklökar. Dessa bollar är perfekta till fikat eller som en liten dessert efter maten! De är söta men eftersom det är flingsalt i så blir det sött möter salt i en väldigt god kombination. Enjoy!


Raw kolabollar (ca 12-14 st)


1 1/4 dl cashewnötter

12 st färska urkärnade dadlar

3/4 - 1 dl mullbär

1 msk mesquitepulver

1 msk nyponmjöl

1 tsk lacumapulver

2-3 tsk vatten

några rejäla nypor flingsalt


1. Mixa nötterna snabbt så det blir till ett grovt nötmjöl.

2. Tillsätt allt utom saltet och mixa tills det är en jämn smet.

3. Tillsätt flingsaltet och mixa snabbt igen (man vill inte mixa för mycket för det goda är att flingsaltet fortfarande är i ganska stora bitar i bollarna). Smaka av med alla ingredienser (ni vet smaken är som baken, ni kanske gillar mer eller mindre av något).

4. Rulla till små bollar.

5. Ät och njut på direkten. Förvara resten i kylskåpet (om det blir några kvar)!


 


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards