Sofies Wellness

Recept: Sötpotatis- och köttfärsgratäng

Av Sofie - 2014-08-24 20:59


 

Med inspiration av Under vårt tak lagade jag i veckan en god, lättlagad och väldigt smakrik gratäng. Här kommer receptet i min version:


Sötpotatis- och köttfärsgratäng (4-5 personer)


700 g sötpotatis (ca 3-5 st)

500 g nötfärs (gärna svenskt och eko)

2 pressade vitlöksklyftor

3 dl fryst spenat

1/2-3/4 röd chili

2 dl kokosmjölk

2 1/2 dl krossade tomater

1/2 msk torkad ingefära

1 tsk fryst persilja

salt och peppar


1. Skala och skär sötpotatisen i tunna skivor.

2. Bryn nötfärsen i en stor stekpanna. Fräs sedan färsen med vitlök och spenat.

3. Hacka chilin i små bitar. Rör i chili, kokosmjölk, krossade tomater, ingefära och persilja i färsen. 

4. Låt allt puttra ihop sig ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

5. Lägg sötpotatisbitarna i färsröran. Lägga sedan i allt i en ugnssäker form.

6. Ställ in formen i ugnen på 200 grader i ca 30-40 min. När sötpotatisen är mjuk är gratängen klar.

7. Servera med en fräsch sallad!


Laga gärna dubbelt eftersom gratängen är perfekt som uppvärmd lunchlådemat!

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards