Chokladskål till frukost? Jodå, det går. Tänk er acaibowl fast en chokladvariant. Fungerar faktiskt lika bra till mellanmål eller att dricka ur ett glas rakt upp och ner. Förutom att den är himla god så är den fylld med en massa näringsrika livsmedel, allt från växtriket. Ett recept att testa helt enkelt!
Chokladskål till frukost (1 person)
2 dl fryst mango
1 dl frysta hallon
1 dl frysta gröna ärtor
1/2 dl fryst spenat
2 msk kakao
1-2 krm vaniljpulver
1 1/2 dl valfri mjölk
1 1/2 dl kallt vatten
ev. lite sötning som honung, kokossocker eller agave
valfri crunchig topping
1. Mixa ihop mango, hallon, ärtor, spenat, kakao, vaniljpulver, mjölk och vatten till en smoothie.
2. Smaka av. Ev. kan en söta den lite om en vill men jag tyckte inte det behövdes.
3. Häll upp allt i en skål och toppa med vad du vill (gärna något crunchigt och saltat nötsmör). Jag hade rostade kokoschips, chiafrön, hampafrön, torkad ananas och vaniljnötsmör.
Ni vet väl att jag har en speciell kategori på bloggen som heter CHOKLADIGT där ni finner alla mina chokladiga recept? Hitills ligger 109 st inlägg under den kategorin, just saying... Enjoy!